Montere parkettgulvet

Quick-Step-parkettgulv kan monteres på to forskjellige måter: flytende eller limt fast. Valget er ditt! Uansett hva du bestemmer deg for, skal du vite at alle Quick-Step-parkettgulv – med unntak av ask og bøk – kan brukes trygt med undergulvvarme. Vil du ta ett skritt til? Quick-Step-parkettgulv kan også brukes til å ferdiggjøre eller pusse opp enhver type trapp på en enkel måte.

Flytende montering

Har du funnet det rette underlaget? Da er tiden inne for å komme i gang. Takket være det patenterte Uniclic (Multifit)-systemet vil det heldigvis ikke være gulvet som sinker deg: det praktiske tunge-og-spor-systemet gjør at du kan legge gulvplankene med ett enkelt klikk uten behov for lim.

Flytende montering
Uniclic Mulitifit – patentert teknologi

Du kommer til å bli glad i Uniclic Multifit-klikksystemet

Takket være det patenterte klikksystemet Uniclic Multifit kan Quick-Step-parkettgulv monteres raskt ved bruk av tre forskjellige monteringsmetoder, inklusive senking.

  • RASKT: montering av lange planker har aldri vært raskere og enklere. Profesjonelle montører hevder at du kan montere Quick-Step-parkettgulv opptil 30 prosent raskere enn tregulv med tradisjonelle monteringsmetoder.

  • ENKELT: bare klikk plankene sammen med metoden som passer best for deg, så løper du ingen risiko for at du skader gulvpanelene. Også når du ønsker å montere plankene på nytt, gjør Uniclic Multifit-systemet det enkelt å løfte dem opp og montere dem etter behov.

  • SØMLØST: med Uniclic Multifit er åpne skjøter nesten en umulighet. Dette hjelper til å holde gulvet rent, ettersom smuss har nesten ingen mulighet til å komme seg inn mellom skjøtene.

  • I PLAN: panelene har ingen margin for forskyvning ettersom tungen passer perfekt i sporet. Resultatet er et gulv uten nivåforskjeller, og derfor ingen slitasje ved kantene.

Flytende montering: tre enkle metoder

1. Nedfelle

Den ideelle metoden for rask montering av gulvplanker på store områder. Klikk panelet på plass på langsiden, skyv plankene mot hverandre på kortsiden og trykk ned.

2. Vinkeltilpasning

Klikk panelene først på kortsiden og klikk deretter langsidene sammen. Dette gjør det enkelt å montere den første raden med planker.

3. Horisontal innsetting

I kontrast til mange andre merker kan Quick-Step-parkettgulv også settes inn horisontalt. Dette er nyttig når du monterer den siste raden med planker eller på steder der det er vanskelig eller umulig å vippe dem. For eksempel under dørkarmer eller radiatorer.

Underlag

Ikke undervurder underlaget

Når du velger flytende montering, må du først velge det rette underlaget. Dette er viktig for det endelige utseendet, kvaliteten og komforten til tregulvet. Det er grunnen til at Quick-Step-spesialister har valgt et utvalg av kvalitetsunderlag. Disse er ikke bare enkle å montere, men de lager også et plant underlag for gulvet, i tillegg til at det gir utmerket lyd- og varmeisolasjon samtidig.

Limt montering

Alternativt kan du gjøre det på den tradisjonelle måten og bruke limt montering. Da bruker du det spesialtilpassede Quick-Step-parkettlimet. Det er en SMX-polymer som er klar til bruk og spesielt utviklet for å lime Quick-Step-tregulv på de fleste typer underlag.

Limt montering

Monteringsvideoer

Se selv hvor enkelt det er å montere Quick-Step-parkettgulv.

Parkettgulv: flytende montering

Parkettgulv: limt montering

Parkettgulv i trapper