Om oss, UNILIN

Et sterkt fokus på kvalitet og en uslukkelig tørst for innovasjon: dette er motorene som gjør Quick-Step en av de ledende aktørene i gulvbransjen. Finn ut hva varemerket står for og hvordan det har utviklet seg fra et rimelig alternativ til tre til en egen kategori.
Unilin – for et smart levesett

Vår misjon

Quick-Steps mangfoldige utvalg av designløsninger for vinyl-, laminat- og tregulv viser en lidenskap for alt som er vakkert og representerer kontinuerlig innovasjon – både i våre produkter og våre prosesser.


Vår historie

1960: UNILIN BLIR FØDT

Flere familier som var aktive i linnæringen i den søndre delen av vestre Flandern slo seg sammen for å produsere linsponplater i Ooigem i Belgia. Det nye selskapet fikk navnet UNILIN. På 1970-tallet begynte selskapet å vokse raskt. Ettersom lin ble mindre og mindre tilgjengelig, ble det snart byttet ut med tre som råmateriale.

1990: QUICK-STEP KOMMER PÅ MARKEDET

Med Quick-Step var UNILIN det første selskapet til å lansere laminatgulv på det belgiske markedet – og den første laminatprodusenten til å lansere sitt eget varemerke.

1997: OPPFINNELSEN AV UNICLIC

Hva om montering av laminatgulv kunne være like enkelt som å klikke planker sammen, uten behov for lim? Det var denne ideen som var kilden til oppfinnelsen av Quick-Steps Uniclic-system: et revolusjonerende, globalt patentert klikksystem som garanterer rask og enkel montering i enhver situasjon.

2001: QUICK-STEP KOMMER PÅ V-SPORET

Quick-Step gir bokstavelig talt laminatgulv et nytt perspektiv: utvalget med det treffende navnet Perspective er det første laminatgulvet med et V-spor mellom plankene.

2001: LANSERING AV NATURLIG TILPASSEDE STRUKTURER

Til slutt tilsvarer det du føler det du ser. For første gang i bransjen lykkes Quick-Step å tilpasse overflatestrukturen i sine laminatplanker med deres naturlige mønster.

2005: MØT DET FØRSTE PERMANENT ANTI-STATISKE LAMINATGULVET

Quick-Step begynner å behandle sine laminatgulv med et permanent antistatisk lag for å forhindre ubehagelige elektrostatiske utladninger.

2006: LANSERER TILPASSEDE LISTER

Quick-Step lanserer støt- og ripebestandige lister som er perfekt tilpasset fargen og overflatestrukturen til det tilsvarende gulvet.

2006: INCIZO, DEN FØRSTE UNIVERSALPROFILEN

Med Incizo, presenterte Quick-Step den første universalprofilen som kan brukes som ferdiggjøringsprofil for både gulv og trapper.

2007: QUICK-STEP BRINGER LAMINAT TIL BADEROMMET

Lagune – en kolleksjons av Quick-Step-laminatgulv perfekt egnet for fuktige områder, som bad – ser dagens lys.

2009: TREVERK BLIR MEDLEM AV QUICK-STEP-FAMILIEN

Quick-Step utvider tilbudet med lanseringen av tregulv. Overflaten består av et solid topplag av trevirke.

2009: KLIKKSYSTEMET UNICLIC MULTIFIT LANSERES

Uniclic Multifit-systemet bygger på det opprinnelige Uniclic-systemet som ble lansert i 1997, og lanserer en tredje monteringsmetode: skyv og klikk.

2013: QUICK-STEP LANSERER VINYLGULVLØSNINGER

Quick-Step lanserer Livyn-vinyl, et komfortabelt kvalitetsgulv med det naturlige utseendet og følelsen av trevirke og de praktiske fordelen ved et syntetisk gulvbelegg.

2014: NYTT PRODUKSJONSANLEGG I TSJEKKIA

For å øke kapasiteten for et raskt-voksende marked og muliggjøre bedre, raskere og mer miljøvennlig produksjon, åpnet UNILIN en ny fabrikk i Vyskov i Tsjekkia.

2014: IMPRESSIVE, DET NYE VANNBESTANDIGE LAMINATGULVET

Impressive og Impressive Ultra bringer vannbestandighet til nye nivåer for laminatgulv – uten behov for ekstra belegg. Nok en først i bransjen for Quick-Step!

2015: VINYL LAGET I BELGIA

UNILIN starter produksjon av vinylgulv i Belgia, i en helt ny, høyteknologisk produksjonsenhet ved fabrikken i Wielsbeke.


Top