Slik installerer du ditt Quick-Step laminatgulv

9. desember 2012

Det å montere et Quick-Step-gulv går som en drøm, takket være de patenterte og svært populære Uniclic- og Uniclic Multifit-klikksystemene. Begge systemene er svært enkle å installere, og de er mye raskere og mer solide enn konkurrentenes løsninger. Det gjør installeringen av det nye gulvet svært enkel, selv i de minste hjørner og under dører.

Metode 1: roter og klikk

Klikk ganske enkelt panelene inn i hverandre langs plankens lange side og korte side.

Metode 2: vannrett innføring

Ideell for vanskelige hjørner. I motsetning til de fleste andre gulv kan Quick-Step-planker også settes sammen vannrett. Dette er vesentlig når du skal installere den siste panelraden eller på steder hvor det er vanskelig eller kanskje umulig å rotere panelene – for eksempel under dørrammer eller varmekilder.

Metode 3: skyv og klikk

Klikk panelet på plass langs den lange siden, skyv den korte siden av planken mot det forrige panelet og trykk ned. Denne metoden er spesialutviklet for og kun tilgjengelig på Quick-Step Exquisa-serien.

Quick-Step installasjonssett

Quick-Step installasjonssett inneholder alt du trenger for å hurtiginstallere gulvet uten å skade det:

  • en slagkloss 
  • justerbare avstandsstykker (for å sikre at du får ekspansjonsfugene riktig) 
  • et brekkjern i metall 

Installasjonssettet fås også med en trinnvis monterings-DVD.

Quick-Step-håndsag

Denne kjempepraktiske Quick-Step-sagen gjør det enkelt å sage dørrammer riktig, slik at det nye gulvet passer perfekt under. Sagen har justerbart, ergonomisk håndtak og et sagblad som er laget av høykvalitetsstål.

Quick-Step forsegling og klikk

Tetningsmidlet Quick-Step forsegling og klikk er spesielt utviklet for å gi Quick-Step Lagune-laminatgulv en lengre beskyttelse mot fukt når det monteres i baderom. Tetningsmiddelet er elastisk, gjennomsiktig, kleber ikke og sikrer optimal beskyttelse mot vann.

Quick-Step-settet

Denne elastiske, akrylbaserte massen er den ideelle løsningen for de stedene hvor det ikke går an å montere kantlister eller profiler. Den finnes i en farge som passer til gulvet ditt. Be forhandleren om råd.

Quick-Step selvklebende laminattape

Bruk vår selvklebende laminattape til avslutning av sidekanter på trappetrinn, kantlister og profiler. En perfekt avslutning av gulvet ditt.

Quick-Step rørdeksler

Gir en harmonisk overgang mellom gulvet og varmeelementer og rør. Rørdekslene passer til ulike diametre – enten 15 mm eller 22 mm. Sjekk hvilken diameter du trenger, og avslutt røret med en laminatring som matcher gulvet ditt.

Quick-Step dørmatte

Quick-Step har en dørmatte som passer pent inn i entreen. Børstesonene bidrar til å forhindre at sand og skitt kommer inn i huset. I tillegg bidrar matten til at du unngår våte fotmerker i entreen. Dørmatten passer sømløst inn i en sterk aluminiumsramme som er senket ned i laminatet. Den er enkel å montere og rengjøre. En svært elegant og praktisk løsning.